dilluns, 15 d’abril del 2013

Un any més a la Marató de Barcelona


Després de catorze setmanes de preparació, ja ha arribat el gran dia: el de la MARATÓ de Barcelona, una cursa que pot passar de tot durant els 42 km.195m que hem de córrer.
És el dia on els tres atletes del club olímpic Farners volen aconseguir el seu repte.
 En Xavi Fraile estrenant paternitat i molt feliç, volia baixar de les tres hores, molt bon  repte si tenim en compte  que és la seva segona marató. 
- En Manel Barroso farà de llebre a dos companys colomencs. En Marc Rovira i en Jordi Cardona tenen un bon mestre, on podrán gaudir de la cursa i dels carrers de Barcelona.  
- En Musta al principi volia baixar de les tres hores i quan faltava un mes això es va convertir en quelcom quasi impossible. E motiu era un mal d'esquena que no el deixava córrer ràpid. Pocs dies abans de la marató es planteja no participar,  però no es rendeix i decideix provar-ho.
Aquest gran dia comença a les 5’45 del matí quan en  Xavi i en Musta marxen camí a Barcelona on en  Manel ja hi és acompanyat de la seva dona la Mònica.
En un dia núvol i gris, la pluja fa presència a estones. Els atletes ens dirigim al pavelló on deixar les coses i ens diuen que no podem entrar per tal de canviar-nos de roba. Ho hem de fer al carrer per problemes de capacitat en el recinte cobert. Sembla que no pugui ser tenint en compte la quota que es fa pagar per l'inscripció i el fet que molts de nosaltres venim de fora i no dormim a la ciutat.
Les emocions afloren només al veure tants i tants atletes que amb il·lusió es volen afrontar al seu repte personal.
El temps d’espera per a començar la marató està a cavall de petites converses amb altres atletes i coneguts i, a l’hora, fent els exercicis de preescalfament.
La cursa s’inicia, per fi ha arribat el gran moment. El trajecte  amb petites pujades al principi i al final, està amenitzat per la quantitat de gent que va animant al llarg de la cursa. A poc a poc vas veient com altres companys atletes tenen problemes per seguir, ens animem mútuament i sempre hi ha un punt de la marató que et sembla que no podràs continuar. Els ànims ,els crits dels espectadors i la força de cadascun de nosaltres fa que puguem arribar al final de la cursa. Aquest moment és impressionant, les emocions brollen per tots els porus del cos de cadascun dels atletes i la única cosa que ens entristeix és saber que algun company ha arribat en condicions crítiques o fins i tot ha perdut la vida.
La Marató va arribar a la seva fi i els atletes colomencs van acabar amb els següents temps:
En Musta  3h. 4m. 52s. No s’ho creu , a part d’acabar-la ha fet marca personal.
En Xavi   3h. 21m. 27s. Ha patit molt a conseqüència de problemes musculars i les rampes, que han estat els culpables de no poder assolir el seu repte en el temps.
En Marc Rovira debutant amb un gran temps de 3h 58m.  
En Manel i en Jordi 4h. 4m. 10 s. Han gaudit però les cames no perdonen l’esforç.
Felicitats a tots el colomencs que han acabat la marató!