divendres, 13 d’abril del 2012

Bon debut a la Marató de Barcelona 2012

Enguany la marató de Barcelona ha arribat a quasi les 20000 inscripcions. Aquesta cursa porta una tendència de creixement exponencial durant els darreres anys, segurament per la bona organització i pel recorregut tan atractiu que té, passant per les parts més emblemàtiques de la ciutat (Plaça Espanya, Camp Nou, Sagrada Família, Torre Agbar, Pont Calatrava, Fòru, Arc de Triomf...).
Aquest any, 6 atletes del Club Olímpic Farners han participat en aquesta prova per primera vegada: Ivan Brun, Miquel Henderickx, Ivan Muñoz, Dolors Moreno, Joan Feixas i en Xavi Ruz.
Sens dubte, una marató per asfalt no deixa indiferent. Independentment dels ritmes de cadascú, sempre hi ha uns quilòmetres en els quals es pateix, alguns més i alguns menys, però per a arribar a l’avinguda Maria Cristina cal apretar les dents.
Aquest any ha estat especial per la calor que feia (s’ha celebrat més tard que altres anys). Malgrat aquest factor, els constants avituallaments amb esponges, begudes i gels energètics permetien als corredors avançar amb el repte personal que és acabar una marató. També els ànims constants de la gent, entregada en aquesta festa de l’esport, fan que els quilòmetres passin ràpidament.
Comentant amb els companys al final de la cursa, possiblement el més impactant sigui el moment de la sortida, l’himne dels jocs olímpics de Freddy Mercury i Montserrat Cavallé, la gent animant... Molts dels atletes sortien amb llàgrimes als ulls de l’emoció del moment, possiblement degut a que, per pocs moments, el sentiment comú d’estar a punt d’iniciar una gran gesta, de contribuir a la gran festa de la marató, de ser tots una pinya independentment del color de la pell o l’idioma, preval per sobre de la competició més freda i menys humana. Sens dubte, una gran experiència per a tots els membres del CO Farners que hi van participar.
Els temps dels nostres atletes van ser:
Ivan Brun. 2h 59 min 48 seg.
Miquel Henderickx  03h 50min 59seg
Ivan Muñoz. 4h 13 min 51 seg.
Dolors Moreno  4h 02 min 50 seg.
Joan Feixas  4h 01 min 39 seg.
Xavi Ruz     4h 35 min 07 seg.